27.04.2024

Energoportál

udrzatelne.sk

2-percenta

Podporte-nas

Facebook CEPA

Dekarbonizovaný energetický systém pre štvrť Mayer Malacky

Priatelia Zeme-CEPA pozývajú na prezentáciu návrhu dekarbonizovaného energetického systému pre novú sídelnú štvrť Mayer Malacky spojenú s odbornou diskusiou. Podujatie sa uskutoční 22. 9. 2023 doobeda v zasadačke na 5. poschodí mestského úradu v Malackách.

Cieľom návrhu je načrtnúť a posúdiť komplexný dekarbonizovaný a decentralizovaný systém zásobovania teplom a elektrinou pre budúcu novú štvrť Mayer Malacky. Plánovaná výstavba štvrte na zelenej lúke – na rozdiel od transformácie existujúcich energetických systémov – poskytuje spracovateľom štúdie niekoľko dôležitých výhod. Umožňuje navrhnúť energetický systém od začiatku tak, aby aplikoval inovácie a najlepšie dostupné technológie a skúsenosti z lokalít dobrej energetickej praxe v Európe a zároveň posúdiť podmienky pre aktívnu účasť spotrebiteľov energie na navrhnutom ekonomickom modeli energetického systému.

Návrh zároveň naznačuje cestu pre plánovanie a výstavbu nových dekarbonizovaných obytných štvrtí s vysokou mierou energetickej sebestačnosti, ako aj pre rozvoj energetických komunít a spoločenstiev na Slovensku.

Podujatie sa uskutoční v piatok 22. septembra 2023 doobeda (9:00 - 12:00) v zasadačke na 5. poschodí mestského úradu v Malackách na ulici Bernolákova 1A. Registráciu vybavuje M. Farkašovská (0908 736 955, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.).

Search