20.04.2024

Energoportál

udrzatelne.sk

2-percenta

Podporte-nas

Facebook CEPA

Priatelia Zeme–CEPA vyhlasujú súťaž „KLÍMA BEZ HRANÍC“

Priatelia Zeme-CEPA v týchto dňoch vyhlásili súťaž pre školy združené v Klimatickej Aliancii. Súťaž „Klíma bez hraníc“ bude trvať do 15. júla 2009 a jej hlavnými témami sú šetrenie energiami, využívanie obnoviteľných zdrojov energie, triedenie odpadov, klimatické zmeny, chudoba či doprava.

Do súťaže sa môžu zapojiť „akčné tímy“ pozostávajúce z maximálne piatich žiakov či študentov, ktoré  pripravia originálne a prakticky využiteľné prezentácie na uvedené témy, návrhy komiksov, spotov, plagátov či nálepiek, alebo zorganizujú prieskum verejnej mienky na niektorú z tém vo svojom meste.

„Naším cieľom je sprístupniť tému klimatických zmien a s nimi súvisiacich problémov pre študentov, a zároveň rozvíjať ich kreativitu a zmysel pre etiku. Súťažné práce musia byť originálne. Nesmú porušovať autorské práva a nesmú byť kompilátmi. Žiaci a študenti si budú musieť sami zadovážiť potrebné informácie a tvorivo ich využiť pre osvetu vo svojom okolí,“ hovorí koordinátorka projektu Priateľov Zeme-CEPA, Katarína Hipšová.

Výhercovia súťaže sa môžu tešiť na zaujímavé ceny ako napríklad účasť na prednáške a diskusii s predstaviteľom pôvodných obyvateľov Amazónie, ktorá sa uskutoční  na jeseň 2009 či účasť na jesennej exkurzii v Hostětíne zameranej na využívanie obnoviteľných zdrojov energie a malé komunitné projekty.

Jedným z hlavných cieľov medzinárodného projektu „Dajme šancu Slnku“, ktorý od roku 2007 realizujú Priatelia Zeme-CEPA v spolupráci s českým a rakúskym partnerom je zriadenie kancelárie Klimatickej Aliancie na Slovensku. Kancelária by mala poskytovať rôzne služby a poradenskú činnosť pre svojich členov v oblasti ochrany klímy. Doposiaľ vstúpilo do Klimatickej aliancie 63 slovenských škôl a 3 samosprávy. Súťaž Klíma bez hraníc je práve jednou z aktivít, ktoré iniciovala Klimatická aliancia pre členské školy.


Bližšie informácie:
Katarína Hipšová, koordinátorka projektu Dajme šancu Slnku, Tel.: 0908 489 933, email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Rudolf Pado, lektor projektu Dajme šancu Slnku, Tel.: 0903 028 364, email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.


Podrobnejšie informácie o súťaži sa školy dozvedia v rubrike "Pripravované akcie" na tejto stránke alebo na stránke projektu Dajme šancu Slnku www.sunshine-eu.org.

Search