28.03.2024

Energoportál

udrzatelne.sk

2-percenta

Podporte-nas

Facebook CEPA

Servisné centrum podalo projekty v celkovej hodnote vyše pol milióna EUR

Servisné centrum pre mikroregión Podpoľanie uzavrelo nové kolo podávania projektov pre obce a mestá Podpoľania v celkovej hodnote 580 369,79 EUR.

Servisné centrum vypracovalo a podalo na začiatku marca 2010 celkom 13 projektov pre 11 obcí a 2 mestá patriace do mikroregiónu Podpoľanie. Projekty pre obnovu a rozvoj obcí boli zamerané na získanie finančných prostriedkov od Európskej komisie z programu LEADER prostredníctvom Miestnej akčnej skupiny na opatrenie 3.4.2.

Servisné centrum tak naďalej úspešne napĺňa očakávania samospráv na efektívnu koordináciu a vypracovanie projektov pre celý Podpoliansky mikroregión. Obce a mestá získali touto formou veľkú pridanú hodnotu, pričom boli odbremenené od administratívne a finančne náročného vypracovania projektov. V prípade, že tieto projekty budú schválené, Servisné centrum aktívne pomohlo sprostredkovať ďalšiu investíciu v hodnote vyše pol milióna EUR prostredníctvom jednotlivých projektov v celom mikroregióne.

S výsledkami boli spokojní predstavitelia obcí a miest. „Od začiatku roka sa nám podarilo podať spolu 30 projektov v hodnote 1,5 milióna EUR a na náš servis pre obce máme veľmi pozitívne ohlasy od podpolianskych obcí a miest,“ uviedla riaditeľka Servisného centra Jana Kunická.

Servisné centrum pre mikroregión Podpoľanie je pilotný systém koordinácie samospráv pre získavanie verejných financií. Servisné centrum poskytuje prehľadnú, účelnú a efektívnu koordináciu finančnej pomoci pre obce a mestá mikroregiónu Podpoľanie z fondov EÚ a SR. Pomoc poskytuje formou informačného servisu, prípravou a realizáciou projektov pre rozvoj vidieka na lokálnej a regionálnej úrovni. Servisné centrum bolo podporené grantom z Nórska prostredníctvom Nórskeho finančného mechanizmu vo výške 480 185 € a zo štátneho rozpočtu SR vo výške 84 739 €. Servisné centrum je výkonnou zložkou Koordinačného združenia obcí Mikroregiónu Podpoľanie.


Bližšie informácie:
Servisné centrum pre mikroregión Podpoľanie, 0914 333 046, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., www.scpodpolanie.sk

Search