16.04.2024

Energoportál

udrzatelne.sk

2-percenta

Podporte-nas

Facebook CEPA

ŽIADOSŤ O POSKYTNUTIE DOKUMENTOV A INFORMÁCIÍ MMF VO VZŤAHU K SLOVENSKU

Vo februári 2001 sa Centrum pre podporu miestneho aktivizmu a Priatelia Zeme – Slovensko opätovne obrátili na ministerku financií SR, aby zverejnila všetky dokumenty MMF, ktoré sa týkajú Slovenska.


Ministerstvo financií SR Štefanovičova 5 817 82 Bratislava Vážená pani Brigita Schmögnerová ministerka financií SR V Ponickej Hute, 8.2.2001 Vec: Žiadosť o poskytnutie informácie podľa zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám Vážená pani ministerka, v zmysle ustanovení zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám obraciam sa na Ministerstvo financií s požiadavkou o poskytnutie nasledovných dokumentov a informácií týkajúcich sa MMF: · Kompletné zápisy z konzultácií Medzinárodného menového fondu (ďalej MMF) podľa článku IV v Slovenskej republike a v ČSFR vrátane odporúčaní, príloh a súvisiacich dokumentov (tzv. staff reports a staff appraisals); · Prehľad všetkých oficiálnych dohôd (napr. o programoch a úveroch), ktoré doteraz vlády SR a ČSFR s MMF podpísali a texty týchto dohôd včítane zmluvných podmienok; · Tzv. Letters of Intent, ktoré doteraz zaslali vlády SR a ČSFR MMF; · Memorandá o ekonomickej a finančnej politike prípadne tzv. Policy Framework Paper (ak existujú vo vzťahu k Slovensku a ČSFR); · Podrobné záznamy z diskusií Výkonného výboru MMF o konzultáciách podľa článku IV na Slovensku; · Prehľad konkrétnych oficiálnych i neoficiálnych odporúčaní, ktoré MMF poskytol vláde Slovenskej republiky a ČSFR v rámci rôznych misií a tiež hodnotiace správy MMF, ako tieto odporúčania vlády plnili; · Prehľad odpovedí slovenských a československých vlád vo vzťahu k odporúčaniam jednotlivých misií MMF a tiež o prehľad krokov, ktoré doteraz tieto odporúčania implementovali (v oblasti legislatívy, vládnych rozhodnutí na rôznych úrovniach, v oblasti tvorby rozpočtu, štrukturálnych reforiem, atď.). Uvedené informácie a dokumenty sa márne usilujeme od vlády SR získať už viac ako 32 týždňov. Potrebujeme ich pre analýzu pôsobenia MMF na Slovensku a jeho spoločenských, ekonomických a environmentálnych vplyvov. Výsledky analýzy použijeme na výchovno-osvetové neziskové účely. Prosíme Vás o poskytnutie slovenských i anglických verzií uvedených dokumentov (ak existujú slovenské preklady), a to v tlačenej i elektronickej forme (ak existujú v elektronickej podobe). Ak by si vyhľadávanie, prípadne spracúvanie niektorých z požadovaných materiálov alebo informácií vyžadovalo dlhší čas, ako je zákonom stanovená lehota, žiadame Vás najprv o bezodkladné poskytnutie aspoň tých z nich, ktorých vyhľadanie, spracovanie a poskytnutie nebude časovo náročné.

Zvyšné informácie a dokumenty môžu byť zaslané bez zbytočného odkladu v ďalších fázach. Veríme, že tento pokus o získanie uvedených informácií už bude úspešný.

Tešíme sa na spoluprácu s Vami a ostávame s pozdravom, Juraj Zamkovský, výkonný riaditeľ Centrum pre podporu miestneho aktivizmu/Priatelia Zeme - Slovensko

 

Search