20.04.2024

Energoportál

udrzatelne.sk

2-percenta

Podporte-nas

Facebook CEPA

Európsky týždeň udržateľnej energetiky

Európska komisia organizuje Týždeň udržateľnej energetiky s viacerými podujatia v celej EÚ. Motívom tohto už 13. ročníka je „viesť transformáciu k čistej energetike“. Viac oficiálnych informácií nájdete na www.eusew.eu.

Organizácie Priatelia Zeme–CEPA, Budovy pre budúcnosť, Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) a Európsky inštitút pre ochranu spotrebiteľa a právny štát sa rozhodli využiť túto príležitosť na prezentáciu rôznych aspektov prechodu na čisté energie.

Vzhľadom na princíp „Najskôr energetická efektívnosť“ začnú v utorok 5. júna Budovy pre budúcnosť prezentáciou vplyvu budov na kvalitu života, zdravie a aj ekonomickú výkonnosť celej spoločnosti.

Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) v stredu 6. júna predstaví štatistické porovnanie stavu obnoviteľných zdrojov energie na Slovensku v porovnaní s okolitými krajinami a vplyv na zamestnanosť.

Práva spotrebiteľov/spotrebiteliek, resp. tzv. energetických občanov a občianok na prístup k výrobe a spotrebe čistých zdrojov energie predstaví 7. júna Európsky inštitút pre ochranu spotrebiteľa a právny štát.

V piatok 8. júna Priatelia Zeme–CEPA priblížia, ako môže nový rozpočet Európskej únie pomôcť financovať znižovanie energetickej (s)potreby ako aj rozvoj obnoviteľných zdrojov energie v SR.

 

Kontakty:

Budovy pre budúcnosť
www.bpb.sk
Peter Robl, 0903 585 639, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Kateřina Chajdiaková, 0905 565 951, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI)
www.sapi.sk
Veronika Galeková, 0905 86 22 15, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Európsky inštitút pre ochranu spotrebiteľa a právny štát
www.eicp.sk
Peter Ďuriš, 0917 913 000, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Priatelia Zeme–CEPA
cepa.priateliazeme.sk
Juraj Melichár, 0903 473 816, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

Search